Uusi Koti 1/2022

Keittiöitä kaikille

Keittiöostoksilla liikutaan pienellä, kohtuullisella tai reilulla budjetilla. Esiteltävät malliryhmät kertovat, mitä saa alle 5000, alle 10.000 ja yli 10000 eurolla.

Täysin tyylipistein

Willbergien uuden kodin keittiö on tiedon ja taidon mestariteos. Moderni, eleetön ja ilmava kokonaisuus on perheen rouvan käsialaa.

Kymmenen kohdan kauppalista

Immosen perhe asetti uuden kotinsa keittiölle ääreistarkat kriteerit. Onnistu-minen varmistettiin kääntymällä tutun keittiökauppiaan puoleen, jonka luokse lähdettiin kymmenkohtaisen vaatimusluettelon kanssa

Keittiö elämää varten

Isossa talossa pitää olla iso keittiö. Sitä tarvitaan, kun ison suvun voimin järjestetään juhlia ympäri vuoden Vikträskin rannalla Siuntiossa.

Kivi haastaa puun

Keraamiset laatat ovat haastaneet parketit ja laminaatit olehuoneiden lattiapinnoitteena. Mutta helposti ei markkinajohtajan paikkaa oteta – hienoja puulattioita löytyy tämänkin vuoden uutuuksista.

Mittatilauskoti

150 neliötä on paljon yhdelle asukkaalle. Mutta yksikään niistä ei ole turha, kun pohjaratkaisu on tarkoin räätälöity laadukkaaseen asumiseen. 

Vauhdilla omaan taloon

Johanna ja Henkka innostuivat omasta talosta ensimmäisenä koronakeväänä. Uuteen hirsitaloon muutettiin vuoden päästä idean syttymisestä.

Rakentaminen ei ole rakettitiedettä

Monesta rakennuksesta muodostuva koti on kokonaisuus, jota ei pitänyt koskaan rakentaa. Jälkeenpäin Katariina ja Ari tuumaavat, että rakennusurakkaan kannatti lähteä.

Metsän tuoksuja

Turpeisen perheen kodissa on tolkuton määrä puuta. Kuusimetriset oleskelutilat täyttyvät metsän tuoksuista ja ikkunoista näkyy järvi.  

Koti kuin sinfonia

Jos koti osataan oikein suunnitella, rakentaa ja sisustuksella viimeistellä, se saa elämän soimaan duurissa. Nelihenkisen perheen harmoninen, loppuelämäksi rakennettu iso hirsitalo on kuin sinfonia. 

Tunturihuvila synttärilahjaksi

Kokemuksia Lapin kaikista hiihtokeskuksista keränneen perheen suosikki on Pyhätunturi. Sinne alettiin puuhata omaa huvilaa isännän täyttäessä 50 vuotta.